De volgende stap in RGS – installatie en gevelonderhoud met elkaar in gesprek

/, Nieuws/De volgende stap in RGS – installatie en gevelonderhoud met elkaar in gesprek

V.l.n.r. Hans Wortelboer (SW), Remco Iburg (Prognotice), Wilbert Koppers (Feenstra), Thijs Draper (Prognotice), Rob Hagemans (Hagemans Vastgoedonderhoud)

Op 6 juni jl hebben we op een prachtige locatie onder het genot van een heerlijke lunch een goed gesprek met een kleine selectie van onze klanten. Een gemêleerd gezelschap afkomstig uit de diverse disciplines. We hebben kunnen vaststellen dat samenwerken tussen deze bedrijven (installatie en vastgoedonderhoud) toegevoegde waarde levert voor de woningcorporatie. Vanuit het energie oogpunt en het ontkoppelen van aardgas is het te verklaren dat de woningcorporatie contact opneemt met de installatiebedrijven voor het opstellen van een plan. Echter, de eerste stap die genomen moet worden in de bestaande bouw is het isoleren van de schil. Pas daarna kan men verder denken over de alternatieven voor verwarming, ventilatie en tapwater.

Woningcorporaties horen graag van één partij de oplossing voor de verplichte verduurzaming van de komende periode die zij in het beleid kunnen opnemen. Het is tijd dat de verschillende disciplines de handen in één slaan. Gezamenlijk kunnen zij de verduurzaming meetbaar maken, bijvoorbeeld % CO2 verlaging. Het aantonen met behulp van data is al belangrijk,  maar zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

Tijdens de lunch hebben we gebrainstormd over wat de vervolgstappen zouden kunnen zijn om samen op te trekken richting de woningcorporaties. Eén daarvan was het  betrekken van het bestaande Executive Platform Ketensamenwerking van Nyenrode Business Universiteit. Zij kunnen zorgen voor de onderbouwing van het succes van ketensamenwerking. Daarnaast nodigt Prognotice op al haar evenementen altijd vertegenwoordigers uit de verschillende disciplines uit en bieden de bijeenkomsten altijd meer dan voldoende ruimte om te netwerken.

Genoeg ideeën die we de komende periode meer vorm zullen gaan geven. Wilt u ook meedenken of betrokken worden bij deze initiatieven? Neem dan contact met ons op.

2018-06-12T22:14:34+01:00